Vis is goed voor iedereen!” Vis bevat namelijk veel eiwitten, mineralen en vitaminen. Deze voedingswaarden verschillen uiteraard per vissoort en zijn daarnaast afhankelijk van de wijze van bereiding. Bekijk daarom altijd de voedingswaarden-tabel.

Voedingswaarden van vis
Vis en visproducten leveren verschillende waardevolle voedingsstoffen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor eiwit van hoge kwaliteit, voor een uitstekend soort vetten, vitaminen (A, B, D) en mineralen (waaronder jodium).

Belangrijke bevindingen
Steeds duidelijker wordt dat regelmatig vis eten de kans op diverse gezondheidsproblemen kleiner maakt. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat vis in het algemeen middelt als preventie en ter behoud van de gezondheid.

De deskundigen concluderen: “één à twee maal per week vis eten is gunstig voor de kwaliteit van de voeding en een goede voeding levert gezondheidswinst. En bij tenminste één van die vismaaltijden dient men een vette vissoort te eten. Dus vaker vette vis op het menu!”

https://visscher.visgilde.nl/home/alles-over-vis/vis-gezondheid/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *